5x onmisbaar in uw najaarsborder

5x onmisbaar in uw najaarsborder

Wat plant je in de najaarsborder?

Het najaar is als het staartje van de zomer. Er zijn een aantal planten die nog echt schitteren vanaf eind augustus tot oktober. Wilt u uw border of plantenbakken vullen met najaarsbloeiers? Met deze vijf planten heeft u gegarandeerd een mooie border tot in oktober!

1. Lampenpoetsersgras

Het meeste siergras is op z'n mooist van augustus tot oktober, maar Pennisetum is een van onze favorieten. Kies bijvoorbeeld voor de laagblijvende Pennisetum 'Little Bunny' met witte pluimen of voor de Pennisetum 'Hameln' met lichtroze aren. Lampenpoetsersgras is heel goed te combineren met andere vaste planten of siergrassen.

2. Anemoon

De Anemone heeft verschillende soorten, waarvan een aantal in het najaar bloeien. De lichtroze Anemone 'September Charm' zegt het al, is op haar mooist in september. Maar ook de purperroze Anemone 'Splendens' is een opvallende verschijning.

3. Aster


Er zijn zomerasters en herfstasters. De herfstasters bloeien soms wel tot in november en is een van de langst bloeiende vaste planten. De Aster novi-belgii 'Marie Ballard' vormt een zee van opvallende paarse bloemen. De prachtige Aster ageratoides 'Starshine' is ook geliefd, met de sneeuwwitte bloemetjes en gele hartjes. De aster is zeer winterhard.

4. Zonnehoed


De Echinacea en Rudbeckia worden regelmatig genoemd als mooiste tuinplanten. Niet alleen trekken ze bijen en vlinders aan, ze zijn ook heel elegant. Op de lange dunne stelen verschijnen in juli/augustus grote bloemen. De Echinacea ‘Fatal Attraction’ is een roze zonnehoed die doorbloeit tot in september. De gele Rudbeckia fulgida 'Goldsturm' wordt ongeveer 90 cm hoog en bloeit tot in oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden.

5. Vetkruid


Het bodembedekkende plantje Sedum heeft ook een paar mooie herfstbloeiende soorten. De naam van vetkruid Sedum 'Herbstfreude' zegt het al, je wordt al blij als je de mooie zachtroze bloemen ziet die als schermen boven het groene blad uitsteken. De Sedum spectabile 'Septemberglut' kent nog opvallendere roze bloemen en bloeit van september tot oktober.

U kunt de border verder vullen met bijvoorbeeld varens, siergrassen of andere najaarsbloeiers. Kies bij Tuinplant.nl uit meer dan 700 soorten najaarsbloeiers. Vraag ons gerust om advies. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor tuinplantengrond en organische mest. Wilt u meer informatie over vaste planten? Bekijk onze vaste planten of bekijk eens onze video met handige tips over het planten van vaste planten.