10x Prachtige Bloesem

10x Prachtige Bloesem

Kenmerkend aan het prille begin van het voorjaar zijn de prachtige bloesembomen. De zee aan witte of roze bloemetjes is een feest om te zien en zorgt voor echte lentekriebels en de eerste zoemende beestjes. De mooiste bloesems zijn wel van sierfruit en fruitbomen. De takken van fruitbomen kun je ook leuk in een vaas zetten op een licht plekje in huis, zodat de bloesem kan ontpoppen. Onze favoriete bomen in bloei zijn:

Prunus persica amsden

Prunus persica Amsden

Deze perzikboom is zelfbestuivend en bloeit met prachtige roze bloemen in het voorjaar. Deze perzik zo min mogelijk snoeien.
Malus 'Royalty'

Malus 'Royalty

Deze sierappel op stam bloeit met dieprode bloemen in april. In het najaar kleurt het donkergroene blad paars.

Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea'

 

Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea'

De Japanse sierkers mag in dit rijtje niet ontbreken. Deze prachtige voorjaarsknaller bloeit al in maart en vaak ook in november. 

Prunus armeniaca 'Hongaarse'

Prunus armeniaca 'Hongaarse'

De Hongaarse abrikozenboom bloeit al vanaf februari met zachte roze met witte bloemen. Plant deze fruitboom op een warme en beschutte plek.  

Pyrus com. Beurre Alexandre

Pyrus com. Beurre Alexandre Lucas

Prachtige witte bloesem vanaf maart tot in mei. Deze perenboom draagt in het najaar heerlijk zoete peren. Snoeien kan het beste aan het einde van de winter. 

Prunus avium bigarreau burlat

Prunus avium Bigarreau Burlat

Vanaf maart verschijnen er aan deze kersenboom mooie zachtwitte bloemetjes. De Bigarreau Burlat is niet zelfbestuivend, dus plaats hem naast een andere variant voor een mooie oogst. 

Malus domestica Elstar

Malus domestica Elstar

Een van de bekendste appelbomen is wel de Elstar. Maar ook de bloesem, die in maart al kan verschijnen, is subliem. Een prachtig gezicht! Vanaf oktober zijn de appels te plukken. 

Prunus domestica Czar

Prunus domestica Czar

Deze pruimenboom bloeit wat later, vanaf half april met witte bloemen. De Czar is een zelfbestuiver. Vanaf half augustus zijn de pruimen te plukken en lekker zoet. 

Prunus dulcis

Prunus dulcis

De weelderige bloesem is kenmerkend voor de amandelboom. Vanaf maart verschijnen de witroze bloemen. De Prunus Dulcis is een struikvormige boom en stelt weinig eisen. 

Pyrus calleryana 'Chanticleer'

Pyrus calleryana 'Chanticleer'

De sierpeer 'Chanticleer' is bladverliezend. In het voorjaar verschijnen er aan de twijgjes talloze kleine witte bloemen. In het najaar kleurt het blad geel en rood. 
 

 

Bij Tuinplant.nl zijn meer dan 250 soorten bloesembomen en fruitbomen te verkrijgen. We hebben ook boompalen, aanplantgrond en mest in ons assortiment. Meer weten? Lees ook eens onze blogs  Plant je eigen fruitboom of De prachtige bloei van de Japanse sierkers. Bekijk voor handige tips onze video over het planten van een boom: