De mooiste bloeiende planten op stam

De mooiste bloeiende planten op stam

Planten op stam zijn zeer decoratief en geven diepte aan uw tuin. U kunt de tuinplant op stam of bolboom in een pot zetten of ergens in de border. Er zijn veel soorten planten geënt op een stam, dus er is volop keuze. Om u een beetje op weg te helpen geven we hier onze favoriete (bloeiende) planten op stam.

Sering op stam
De sering op stam is een mooie bloeiende plant op stam. Bijvoorbeeld de dwergsering op stam: Syringa 'Meyeri Palibin' met geurende, lilapaarse bloemen die bloeien in mei en juni, en later in de zomer nogmaals. Prachtig met een border van rozen en lavendel! En omdat de dwergsering niet zo groot wordt, ook zeer geschikt in een kleinere tuin.

Stamroos
De stamroos is een aanrader voor iedere tuin. De bol op de stam met prachtige rozen in de kleur die u wilt. De treur stamroos Rosa 'Rambling Rosie' is favoriet met haar afhangende takken met rode rozen en bloeit de zomer lang door.

Bolcatalpa / Trompetboom op stam
De groene bolcatalpa op stam bloeit niet, maar is desondanks een prachtig gezicht met frisgroen, hartvormig blad. Bijvoorbeeld de Catalpa bignonioides 'Nana' op stam, met prachtig blad.

Gouden regen op stam
De Laburnum wateri 'Vossii' is een prachtige gouden regen vol gele geurende trossen bloemen. De bast is mooi groen met wit gestippeld. Een prachtig gezicht in iedere tuin!

Sneeuwbal op stam
De winterharde Viburnum is het hele jaar een plezier en ook favoriet bij velen! De Japanse sneeuwbal Viburnum Plicatum op stam bloeit in mei met witte schermvormige bloemen en draagt daarna rood tot zwarte besjes. Een prachtig gezicht!

Dwergamandel op stam
De dwergamandel op stam is een bijzonder mooie bloeier. De Prunus Triloba op stam bloeit al vroeg in het jaar (maart-mei) op kale takken. Bijen en vlinders zijn dol op de plant!

Krentenboom op stam
De Amelanchier lamarckii op stam is een prachtig boompje. In het voorjaar bloeit ze prachtig met witte bloemen, in de zomer verschijnen de eetbare vruchten (krenten) en in de herfst kleurt het blad mooi oranje-rood.

Glansmispel op stam
De Photinia op stam mag in dit lijstje niet ontbreken. De groenblijvende tuinplant of boom bloeit in het voorjaar met geurende witte schermen bloemen. De Photinia fraseri 'Red Robin' op stam heeft daarbij opvallend jong rood blad en is zeer decoratief.

Japanse sierkers op stam
De Prunus is alltime favourite. Ook op stam is de sierkers een prachtig gezicht, zeker in het voorjaar als de lente zich ontluikt. De Treur-sierkers op stam (Prunus Serrulata 'Kiku Shidare Zakura') is met de treurtakken en uitbundige bloei heel decoratief. In de herfst verkleurd het blad naar geel/oranje.

Acer op stam
We konden hem simpelweg niet overslaan, de opvallende bolesdoorn. Met rood blad niet te missen. De Acer platanoides 'Crimson Sentry' wordt niet zo groot en is daarmee uitstekend geschikt voor kleinere tuinen. Het blad is donkerrood en neigt naar paars.

Koop uw planten op stam eenvoudig online bij Tuinplant.nl. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor tuinplantengrond, organische mest of tuinpalen. Wilt u meer tips over tuinplanten? Bekijk onze video op YouTube over het planten van een boom op stam.