Prachtige vroegbloeier Mimosa (Acacia dealbata)

Prachtige vroegbloeier Mimosa (Acacia dealbata)

Op dit moment hebben we de Mimosa helaas niet meer in ons assortiment. Kijk voor een ruim assortiment aan andere exotische planten op onze website.

Trossen met heldergele, pluizige en heerlijk ruikende bloemen, daar herkent u de Mimosa aan. Deze snelgroeiende boom komt oorspronkelijk uit Australië en heeft blauwgroen tot grijs schors op de stam. Het blad is dubbel geveerd en heeft wat weg van varens. Deze exotisch ogende plant is zeer winterhard en een prachtig ornament voor uw tuin.

Hoe bloeit de Acacia dealbata?
In de winter en het vroege voorjaar verschijnen de trossen vol kleine, gele, pluisachtige bloemen. Ze geuren zachtzoet en de geur lijkt op die van viooltjes. Het groene, donzige blad blijft het hele jaar mooi en blijft het hele leven van de plant zo. Het blad wordt tot 55 mm lang.

Hoe plant en verzorg ik mijn Mimosa?
De Acacia dealbata kan tegen alle omstandigheden en klimaten, zolang de grond maar goed doorlatend is. Gebruik bij het planten van bomen boompalen en boombanden, zolang de nieuwe wortels nog niet zijn gegroeid. Na de bloei kunt u de mimosaboom ver terugsnoeien, hierdoor ontstaat er een bossige groei. Dood en beschadigde takken kunnen na de wintertijd weggehaald worden.

Snel en eenvoudig uw mimosa online kopen? Kies bij Tuinplant.nl uit meer dan 30 soorten groenblijvende bomen. Vraag ons gerust om advies. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor boompalen en aanplantgrond. Meer weten over groenblijvende bomen? Bekijk onze tuintips of onze video over het planten van een groenblijvende boom.