Gebroken hartje (dicentra)

Gebroken hartje (dicentra)

Het gebroken hartje (Dicentra) is een hele leuke winterharde plant die extra lang bloeit. En een ander voordeel is dat deze mooie bloeier heel goed tegen schaduw kan. Dus onmisbaar in uw schaduwborder!

Wanneer bloeit het Gebroken Hartje?
De dicentra bloeit vanaf april/mei tot soms ver in september met decoratieve hangende bloemen. De bloemen hebben de vorm van een hart, en hangen aan gebogen stengels. Vandaar de naam gebroken hartje of ook wel tranend hart, vanwege de tranen onderaan de bloem. Er zijn soorten die bloeien met mooie roze of rode bloemen, zoals de Dicentra 'Burning Heart' of de lagere Dicentra formosa 'Bacchanal. Maar er zijn er ook met witte bloemen, zoals de Dicentra spectabilis 'Alba' of de Dicentra eximia.

Hoe verzorg ik de Dicentra?
In de winter sterft de plant af, maar knip hem in het voorjaar helemaal terug. Dan loopt deze voorjaarsbloeier vanzelf weer uit. Plant in de halfzon of halfschaduw. Gebruik bij het planten Tuinplantengrond voor een optimale basis.

Gebroken hartje online bestellen? Bestel uw vaste planten eenvoudig online bij Tuinplant.nl. Combineer de Dicentra eens met Akelei, sleutelbloem of Vergeet-Mij-Niet. Kijkt u ook eens naar ons aanbod voor kant en klare borderpakketten, siertuinmest en tuinplantengrond. Of bekijk onze video over het planten van vaste planten: