Afrikaanse lelie

Agapanthus africanus 'Donau'
Maat (cm) Per m2 Pot / Kluit prijs Aantal
3 liter pot 3 C3
minus plus
vanaf 7 stuks (7.50% korting) vanaf 13 stuks (12.50% korting) vanaf 25 stuks (20.00% korting)
Extra accessoires
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op
Snel naar
Meer informatie
Groenblijvend Nee
Max. hoogte 50-100 cm
Kleur Blauw
Standplaats Zon
Bloeitijd Juli, Augustus, September
Max. hoogte 60-80 cm
Groeiwijze Opgaand, Polvormend
Grondsoort Alle, Doorlatende grond, Normale grond
Vochtigheid Normaal
Bladkleur Groen
Bloeiseizoen Zomerbloeiers
Details

De Agapanthus ‘Donau’, die we hier ook wel Afrikaanse lelie noemen, is een bolgewas afkomstig uit Zuid-Afrika. De Agapanthus ‘Donau’ is een bladerliezende soort , waarvan de bloemstelen zo'n 60-80 cm hoog worden. De blauwe bloemen op de stevige bloemstelen van de Agapanthus ‘Donau’ steken mooi af tegen het groene blad.
Deze Afrikaanse lelie kan zowel in een pot op het terras gehouden worden, als in de volle grond. Zorg in beide gevallen voor voldoende drainage, aangezien de plant niet van natte voeten houdt. In zware grond of in een pot kunt u hiervoor hydrokorrels of grind toevoegen. Voeg bij zandgrond voldoende Aanplantgrond toe. Houdt u de plant in een pot, geef dan ook voldoende voeding gedurende het seizoen.
Geef de Agapanthus ‘Donau’ een plaats in de volle zon voor een uitbundige bloei. Zaaddozen mogen na de bloei verwijderd worden als u dat mooier vindt. Ze laten zitten is daarentegen ook geen probleem voor de plant. 

De bladverliezende Agapanthus ‘Donau’ kan tegen een lichte vorst tot ongeveer -5°C. Bij strengere vorst is het verstandig de plant af te dekken met een laag stro. Of de potplanten te beschermen met noppenfolie. Eind maart/begin april, wanneer er niet veel vorst meer verwacht wordt, mag de vorstbescherming worden afgebouwd. In het voorjaar kunt u het oude, verdroogde blad makkelijk verwijderen, wat snoeien niet nodig maakt.

Voeg bij aanplanten in de volle grond Aanplantgrond en Tuinturf toe aan het plantgat. Poot u de plant in een pot, gebruik dan potgrond en voedingstabletten.

 

Anderen kochten ook
In dezelfde kleur
Komt u er niet uit?
Wanneer u een mail stuurt naar info@tuinplant.nl, krijgt u binnen 1 werkdag reactie.
Neem contact met ons op